CURSURI

Despre

ECDL  »

TOEIC  »

TFI  »

Cursuri

Operator calculator electronic si retele  »

Curs ECDL  »

Limbi straine  »

Utilizarea profesionala a tabelelor Excel  »

 

PRETURI  »

 

Ce este TOEIC?

                Testul de limba engleza pentru comunicare internationala (TOEIC - Test of English for International Communication) a fost creat in 1979 de catre Serviciul de Testare Educationala (ETS - Educational Testing Service), la cererea Ministerului Japonez de Industrie si Comert Exterior.Scopul principal al testului a fost de a crea engleza internationala, limba folosita de vorbitorii ne-nativi de engleza la locul de munca.

                Avand peste 2 milioane de candidati anual, testul TOEIC a devenit standardul de necontestat pentru competenta in limba engleza pe piata fortei de munca din intreaga lume.

                In prezent TOEIC este testul cel mai des folosit pentru a evalua nivelul englezei la locul de munca si este recunoscut in intreaga lume ca fiind un mijloc acceptat si demn de toata increderea pentru a evalua competentele generale de limba engleza in lumea afacerilor. Punctajele testelor TOEIC au o varietate mare de aplicabilitate. Pe plan mondial sunt adesea folosite pentru: angajare, evaluare, plasarea angajatilor pe posturi unde engleza este o necesitate, urmarirea progresului facut de angajati in programele de invatare a limbii engleze. Multe centre de studiere a limbilor straine folosesc punctajele TOEIC pentru a masura eficienta procesului de invatare.

TOEIC este recunoscut ca cel mai raspandit test de competenta de limba straina profesionala la nivel mondial;

TOEIC ofera rezultate certe si de incredere in concordanta cu standardele ETS (Educational Testing Service) pentru calitate si corectitudine;

TOEIC este acceisibil la un pret rezonabil;

TOEIC, spre deosebire de celelalte testari de limba engleza este accesibil intr-un interval de maxim 30 de zile de la data solicitarii si rezultatul este primit in maxim 10 zile de la sustinerea testului.

Continutul testului

                Testul TOEIC a fost conceput pentru a rapsunde nevoilor de pe piata fortei de munca. Intrebarile din test sunt inspirate din exemplele orale si scrise de limba ebgleza adunate din diverse tari in care engleza se foloseste la locul de munca.

Formatul testului

                Ca raspuns la nevoile afacerilor internationale, acest test este usor de administrat si accesibil potentialilor solicitanti. El are forma unui test de alegeri multiple la care se utilizeaza creionul si hartia.

                Testul TOEIC dureaza in jur de 2:30 h si este format din 200 intrebari (100 se refera la ascultat si 100 la citit). Testul evalueaza numai abilitatile de ascultare si de lectura.

Cum se puncteaza testul TOEIC?

                In urma sustinerii testului toti candidatii primesc o dovada oficiala a punctajului obtinut, denumit Certificat de competenta sau Raport de punctaj. Punctajul total este intre 10 si 990 de puncte.

                Se acorda doua tipuri distincte de punctaj: unul pentru competenta de ascultare si altul pentru competenta de lectura. Impreuna cu punctajul candidatii primesc un “tabel de evaluare” care ii ajuta sa se situeze pe o scala recunoscuta international si cu exemple de sarcini de lucru care pot fi realizate la fiecare nivel.

Care este legatura intre TOEIC si TOEFL?

                - TOEIC a fost conceput pentru a testa engleza profesionala si este util tuturor persoanelor care doresc sa acceseze piata internationala a fortei de munca.

                - TOEFL a fost creat pentru a testa engleza academica si este util candidatilor care doresc sa urmeze studii intr-un mediu academic in care se vorbeste limba engleza.

 

[Sus]

 

Test FLAG - centrul cu cel mai mare grad de promovabilitate